Arbo opleidingen gezocht? Ingenium dé opleider met ruim 25 jaar ervaring!

Bent u opzoek naar Arbo opleidingen? Dan heet Ingenium dé opleider u van harte welkom. Diverse Arbo- en veiligheidsopleidingen zijn bij ons opgedeeld in logische deelgebieden. Ons team verzorgd hierdoor onder andere opleidingen Basisveiligheid VCA, Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, asbestherkenning, veilig werken in gesloten ruimten en preventiemedewerker. Arbo opleidingen zijn speciaal bedoeld voor het vergroten van de veiligheid rondom de werkzaamheden. Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Bezoek dan onze website of neem gelijk contact met ons op. Met al meer dan 25 jaar ervaring staan wij als marktleider voor al uw vragen en Arbo-opleidingen klaar!

Arbo opleidingen volgen

Ingenium biedt diverse opleidingen aan voor mensen uit verschillende branches. Bij elk bedrijf is veiligheid cruciaal gedurende de uitvoering van de werkzaamheden. Wij verzorgen daarom al meer dan vijfentwintig jaar trainingen en opleidingen, zodat uw personeel goed voorbereid is en weet wat te doen tijdens gevaarlijke of onverwachte situaties. Hieronder wordt het aanbod Arbo opleidingen doorgenomen.

VCA-cursussen
In artikel 8 van de Arbowet wordt geëist van werkgevers dat zij werknemers voldoende voorlichting en onderricht geven over de risico’s van de werkzaamheden en het nemen van maatregelen. Dit kan in de vorm van bedrijfsinstructies, maar ook middels opleidingen. VCA basis is een relatief brede Arbo opleiding die naast de verplichtingen vanuit de Arbowet ook andere onderwerpen behandeld, zoals werken op hoogte, werken met machines, gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen enzovoort. De VCA opleiding is een formele cursus die afgesloten wordt met een officieel examen dat wordt afgenomen door een extern examenbureau. De geslaagden ontvangen naast een diploma een VCA pas.

VCA-systeem
Diverse procedures, zoals het introduceren van nieuwe medewerkers, onderzoeken van ongevallen, keuren van materieel en de organisatie van de bedrijfshulpverlening. Als een bedrijf of organisatie VCA certificering wil verkrijgen, dan dienen alle uitvoerenden basisveiligheid VCA certificaat te bezitten en direct leidinggevenden het VOL VCA certificaat.

Asbest herkennen
Er is veel te doen rondom asbest. Het verbod op asbestdaken is onlangs gesneuveld als wetgeving. Veel werknemers, zoals installateurs en werknemers uit bepaalde branches komen hierdoor in aanraking met asbest verdachte producten. Tijdens de praktische cursus asbestherkenning, leren mensen aan de hand van gesealde asbestmonsters een inschatting maken of het daadwerkelijk om asbest gaat.

Veilig werken in besloten ruimten
Het kan een risicovolle taak zijn om in besloten ruimte te werken. Tijdens deze praktische cursus worden verschillende typen besloten ruimten behandeld, risico’s besproken en belangrijke maatregelen doorgenomen die men kan nemen om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Bovendien worden deze opleidingen vrijwel altijd in-company verzorgd.

Preventiemedewerker
Elk bedrijf dient te beschikken over een preventiemedewerker. Hij of zij is het spil van de organisatie op het gebied van arbeidsomstandigheden. De preventiemedewerker gaat in op een veilige werkomgeving, stelt de risico-inventarisatie vast en het hierbij horende evaluatie en laat deze opstellen door derden. Bovendien is hij of zij verantwoordelijk voor de communicatie met de ondernemingsraad.

Ingenium voor Arbo opleidingen in Nederland

Als brede organisatie dat zich inzet voor de veiligheid binnen alle branches, bieden wij u veel voordelen als het gaat om Arbo opleidingen. Hieronder volgt een opsomming van de vele voordelen van het volgen van Arbo opleidingen bij Ingenium, dé opleider van keurend Nederland.

Voordelen Arbo opleidingen volgen bij Ingenium:

  • Al meer dan 25 jaar ervaring
  • De marktleider in keurmeester cursussen, NEN 3140 of NEN 1010
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Intensieve to-the-point cursussen
  • Docenten corps bestaat uit veiligheidsdeskundigen en specialisten
  • Uniek praktijkcentrum in het midden van Nederland
  • Al meer dan 45.000 cursisten succesvol opgeleid
  • Uitgebreid aanbod trainingen

Meer informatie lezen over Arbo opleidingen? Bezoek dan onze website: de-opleider.nl of neem gelijk contact met ons op. Wij staan voor uw bedrijfsveiligheid klaar!