De ei 146 rookmelder

Een rookmelder is een must in elke huishouding. Hiermee houd jij jezelf en je gezin veilig voor kleine brandjes die kunnen ontstaan door onoplettendheid, zoals het vergeten van een pot op het vuur, de kaars vergeten uit te blazen, of het strijkijzer dat je vergeten bent uit te zetten.

Ei 146 rookmelder van de beste kwaliteit

Je wilt een rookmelder voor jouw nieuwe appartement aanschaffen, maar weet niet waar je op moet letten? Voor jou zijn veiligheid en comfort het belangrijkste. En aangezien jij alleen woont heb jij genoeg aan eenvoudige, maar degelijke rookmelder. Na wat onderzoek te hebben gedaan kom je uit bij de Ei 146 rookmelder. Deze rookmelder is voorzien van een Duracell alkaline back-up batterij en werkt op stroom. De rookmelder is een product van de Ierse fabrikant Ei Electronics en staat garant voor betrouwbare melding bij het ontstaan van brand. Zodat je deze snel zelf kunt blussen of tijdig de brandweer kan inschakelen.  Met deze rookmelder ben je tien jaar gegarandeerd van een kwalitatieve rookmelder. De Ei 146 rookmelder heeft een ingebouwde rookkamer, waardoor stof en insecten geen invloed kunnen uitoefenen op het apparaat. Daarnaast heeft de rookmelder ook een insectenscherm. Dit alles verkleint de kans op een vals alarm. Bij het aanschaffen van deze rookmelder krijg je een nieuwe montagevoet en Duracell alkaline back-up batterij. Deze meervoudig gecertificeerde melder voldoet een de Europese normen en is makkelijk te monteren en aan te sluiten op de aanwezige bedrading. De alkaline back-up batterij gaat ongeveer 3 tot 4 jaar mee en is heel makkelijk te vervangen met een nieuwe batterij. De Ei 146 rookmelder wordt daarbij altijd geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie. 

Hoe werkt de rookmelder?

Een rookmelder wordt aan het plafond vastgemaakt omdat rook opstijgt en zich in hoog tempo verspreid naar een centrale plafondpositie. Let er daarom op dat wanneer de rookmelder geplaatst wordt, er geen objecten zijn die de rook blokkeren. De ruimtes waar brandjes kunnen ontstaan zijn in de keuken, slaapkamer, eetkamer of wasruimte. Daarom is het belangrijk om in elk van deze ruimtes een rookmelder te plaatsen. Houd deze rookmelders ook goed in de gaten. Is de batterij nog goed, en zit hij nog goed op zijn plaats? Het is ook raadzaam om een rookmelder in de gangen van de slaapkamers te plaatsen. Het is belangrijk om tijdens het slapen alert te blijven op rookontwikkeling door brand. Het is ook belangrijk om de rookmelder te testen nadat deze geplaatst is.  Deze test kan het best met gesloten deuren of met de radio of televisie aan op een normaal geluidsniveau. Rookmelders moeten regelmatig schoongemaakt worden. In de rookmelder zit een rookkamer die rook detecteert. Als deze kamer vervuild raakt, kan de rookmelder niet optimaal meer functioneren. Om de kamer schoon te maken kan je een zachte borstel van een stofzuiger gebruiken. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat bij het reinigen. Je kan de buitenkant van de rookmelder schoonvegen met een licht vochtige doek, maar zonder schoonmaakmiddelen. Doe dit minstens een keer per jaar. Voor het aanschaffen van jouw eigen Ei 146 rookmelder kun je de webpagina van Allesveilig.nl bezoeken. Wij zijn al ruim tien jaar jouw vertrouwde adres voor het aanschaffen van kwaliteitsproducten op het gebied van brand- en inbraakveiligheid. Ons bedrijf, Allesveilig, is meervoudig gecertificeerd en de officiĆ«le dealer van onder andere de Ei 146 rookmelder. Bij ons vind je een zeer breed assortiment aan A-merken tegen voordelige prijzen. Een Ei 146 rookmelder bij ons aanschaffen is zeker een aanrader omdat:

  • Het beschermt tegen brandjes
  • Makkelijk is in onderhoud
  • De Ei 146 rookmelder 10 jaar mee gaat