Hoe vind je de perfecte trouwjurk?

De grote dag komt steeds dichterbij: je gaat trouwen! Voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. En zeg nu zelf, wie keek er als klein meisje niet uit naar het dragen van zo’n prachtige trouwjurk? Een elegante jurk van kant, tule, satijn of een andere mooie stof. Kort of lang, wit of in een ander kleurtje. De perfecte trouwjurk past perfect bij de bruid, en maakt haar extra mooi. De perfecte jurk is voor iedereen anders. Daarom kun je bij valkengoed.nl kiezen uit een zeer ruim assortiment van verschillende trouwjurken, daar zit voor iedereen iets tussen! Maar hoe vind je nu de perfecte trouwjurk voor jouw huwelijksdag?

Trouwjurk kopen: de voorbereiding

Voordat je een trouwjurk gaat kopen is het altijd goed om je een beetje voor te bereiden. Dat kan door in tijdschriften over bruidsmode te bladeren en te kijken wat jij mooi vindt. Ook kun je alvast nadenken over de kleur. In de westerse cultuur is het gebruikelijk om in een witte jurk te trouwen, maar wellicht kies jij vanwege geloofsredenen voor een kleur die niet helemaal wit is. Of misschien ga je voor een gewaagde rode kleur? Op Valkenburg.nl kun je alvast wat ori├źnteren, en zie je welke prachtige jurken van verschillende A-merken ze in de collectie hebben.

Naast de kleur kun je je bij de voorbereiding ook alvast wat verdiepen in je lichaamsvorm. Heb jij een peerfiguur? Dan kan een jurk met potmouwtjes en een accent op de taille jou mooi staan. Ben je gezegend met een zandloperfiguur? Ori├źnteer je dan alvast op wat simpelere jurken waarin jouw figuur het mooist uitkomt. Het is in ieder geval altijd verstandig om je trouwjurk te kopen op een plek waar je weet dat het atelier goed is.weet je zeker dat de trouwjurk perfect op maat voor jou gemaakt kan worden. Valkenburg heeft 35 jaar ervaring en een eigen topatelier. Zo weet je zeker dat de trouwjurk perfect op maat voor jou gemaakt kan worden.

Trouwjurken passen

Als je een trouwjurk gaat kopen, kun je het beste een pasafspraak maken. Als je een pasafspraak maakt bij Valkenburg, kijkt er twee uur lang een styliste met jou mee. Een pasafspraak is gemakkelijk en snel gemaakt via valkenburg.nl. Waar moet je aan denken bij de pasafspraak?

  • Kom lekker fris gedoucht en zonder al te veel make-up naar de afspraak. Dat is voor jezelf fijn, en ook fijn voor de jurken die je past!
  • Heb je van tevoren inspiratie voor je trouwjurk opgedaan? Als je wilt, kun je foto’s meenemen om de styliste te laten zien wat jouw stijl is.
  • Vergeet niet bij het passen te checken hoe de jurk aanvoelt als je gaat zitten.
  • En neem, als je wilt, iemand mee bij wie je je prettig voelt. Het liefst iemand die jou kan helpen een goede keuze te maken.

Bij Valkenburg werken ervaren stylistes die er graag voor zorgen dat jij een perfecte bruidsjurk vindt. Daarom leer je elkaar eerst kennen onder het genot van een kopje koffie of thee, voordat het passen begint. In twee uur tijd heb je rustig de tijd om ervoor te zorgen dat je met een goed gevoel weer naar buiten stapt.