Incontinentiemateriaal met een urine-indicator

Is er bij u sprake van incontinentie, dan is dit in het begin ongetwijfeld even schrikken geweest. Gelukkig bestaan er vandaag de dag meer dan genoeg producten die de negatieve gevolgen daarvan kunnen ondervangen. In het begin is dit even wennen en is de vraag ook welk incontinentiemateriaal u dient te gebruiken en hoe vaak dit verwisseld moet worden. U wilt natuurlijk het risico op ongelukjes zo klein mogelijk houden, maar tegelijkertijd het relatief kostbare incontinentiemateriaal niet weggooien voordat het verzadigd is.

Een kwestie van uitproberen?

Bent u tot de conclusie gekomen dat u gebruik dient te gaan maken van incontinentiemateriaal? Een bezoek aan de supermarkt of drogisterij zal u aantonen dat er talloze verschillende producten verkrijgbaar zijn en ook online kunt u erg veel materialen vinden. De kans bestaat dat u in het begin door de bomen het bos even niet meer ziet. In eerste instantie is het vinden van het juiste materiaal een kwestie van uitproberen. Lukt het u ook na een tijdje standaard niet om uw materiaal op tijd te verschonen? Dan kan materiaal met een urine-indicator een uitkomst zijn.

(TENA) Incontinentie – slips met urine-indicator

Urine-indicatoren worden gebruikt bij slips, die er zijn voor de grootste hoeveelheden urineverlies.  Een urine-indicator, ook wel een urine-verzadigingsindicator genoemd, laat het u precies zien wanneer uw incontinentiemateriaal verzadigd is. De indicator is eigenlijk niets meer dan een strook inkt die in het kruis van een TENA slip is aangebracht. Oftewel: op precies de plek waar de slip, soms ook wel incontinentieluier genoemd, de meeste urine te verduren krijgt. Dit is erg handig, want een slip zelf verliest lang niet altijd zijn witte kleur wanneer hij urine bevat.

Een stukje extra veiligheid, vooral gedurende de nacht

TENA Slips met een urine-indicator geven u een extra gevoel van zekerheid. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat ze u deels beschermen tegen een van de technologische ontwikkelingen van het huidige incontinentiemateriaal. Vandaag de dag blijft dit materiaal namelijk, ook al bevindt zich er urine in, droog aanvoelen. Zo zou u weleens foutief kunnen concluderen dat deze dus nog niet verzadigd is. Vooral wanneer u de TENA slip ’s nachts draagt en u zich er minder bewust van bent wanneer en hoeveel urine u verliest, betekent dit aanzienlijk extra veiligheid.

Voor wie is een TENA Slip met een urine-indicator geschikt?

Een TENA slip met een urine-indicator hoeft lang niet iedereen te gebruiken. Verliest u slechts druppels of scheutjes, dan hoeft u dit product geenszins in overweging te nemen. Verliest u vaker grotere hoeveelheden urine, maar bent u zich daar gedurende 24 uur per dag bewust van en voelt u goed aan wanneer het tijd is uw materiaal te verwisselen, ook dan bestaat er geen noodzaak toe. Wie echter volledig incontinent is en/of niet voelt wanneer hij of zij moet plassen, is de urine-indicator op de TENA Slip absoluut een oplossing.

Een droog gevoel, een betere nachtrust

Draagt u een TENA slip met een urine-indicator tijdens het slapen? Dan zult u merken dat ook uw nachtrust met sprongen vooruit gaat. De indicator verwittigt u er meteen van dat de slip verschoond dient te worden. Tussendoor wakker worden met een natte, klamme slip en beddengoed dat wellicht niet droog heeft kunnen blijven, wordt u hiermee bespaard. Wordt u ’s ochtends wakker zonder dat de strip verkleurd is, dan kunt u deze blijven dragen. De precieze manier waarop de indicator werkt, verschilt overigens per merk. Blijft u dus altijd goed de instructies lezen.

Het direct verwisselen van een verzadigde TENA slip

Toont de urine-indicator dat uw TENA slip verzadigd is? Dan betekent dit dat deze geen ander vocht meer kan opnemen. Met andere woorden: de volgende hoeveelheid urine die u kwijtraakt, kan dan niet meer worden geabsorbeerd en zal tot een ongelukje leiden. Een volle slip van TENA betekent niet dat u direct zal doorlekken, maar dit zal wel gebeuren wanneer er een nieuwe hoeveelheid urine dient te worden opgenomen. Verwisselt u het materiaal dus op tijd om te garanderen dat u écht droog blijft. TENA Slips kopen? Op Hulpmiddelonline.nl treft u alle slips van TENA aan. Voordelig geprijsd en ze worden snel + discreet bezorgd.