Kies jij voor leuke medische sokken?

Om onze voeten lekker warm te houden, dragen we eigenlijk allemaal sokken. Maar waarom kiezen voor saaie exemplaren als je ook kunt kiezen voor vrolijke medische sokken van medsocks?! Daarmee fleur je jezelf en anderen snel een beetje op. Niet alleen leuk om voor jezelf te kopen, maar ook altijd leuk als een cadeautje! Met de medische sokken van dit merk steun je bovendien goede doelen. Zo doe je met jouw aankoop ook anderen een plezier!

Vrolijke medische sokken

De producten van medsocks worden niet medische sokken genoemd omdat ze bepaalde gezondheidsvoordelen hebben, maar omdat ze in eerste instantie bedacht zijn voor zorgpersoneel. Twee geneeskundestudenten realiseerden zich dat mensen die in de zorg werken weinig mogelijkheden hebben om zich wat kleding betreft te onderscheiden van collega’s. Iedereen draagt dezelfde soort werkkleding en vaak is dit ook nog eens uitgevoerd in saaie kleuren. Om je als zorgmedewerker toch een beetje te kunnen onderscheiden en om de wereld van de zorg wat op te fleuren, bedachten zij de medische sokken. Deze zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren en voorzien van leuke patronen, die allemaal met de zorgwereld te maken hebben. Je kunt dan denken aan patronen van:

  • tanden en kiezen, als verwijzing naar de tandzorg en orthodontie
  • harten en hartslaglijnen, speciaal voor de cardiologie
  • virusdeeltjes, voor virologen en microbiologen
  • ambulances, verwijzend naar ambulancepersoneel
  • dierenpootjes en stethoscopen, voor de diergeneeskunde

En zo hebben ze nog veel meer patronen bedacht. Het dragen van medsocks zal er voor zorgen dat jouw outfit net even wat meer kleur krijgt en het kan je leuke contacten met patiƫnten opleveren. Het kan voor een lach op het gezicht zorgen. Naast de gewone medische sokken, biedt medsocks overigens ook compressiesokken, ideaal voor wie vermoeide benen wil voorkomen. De compressiesokken zorgen voor een betere bloedsomloop en zijn ideaal voor als je heel lang moet staan of juist heel veel moet zitten.

Goede doelen steunen met jouw aankoop

De medische sokken zijn vanwege hun vrolijke uiterlijk hoe dan ook een goede keus, maar je kunt ze ook kiezen omdat je hiermee meteen goede doelen steunt. Een deel van de opbrengst van iedere aankoop gaat naar een goed doel. Welk doel dit is, kun je meteen zien bij ieder product en de gekozen doelen hebben bovendien te maken met de afbeeldingen die op de sok staan. Kies jij bijvoorbeeld voor een paar met harten en hartslaglijnen, dan steun je meteen de Hartstichting. Kies je de Tanden medsocks, dan steun je met jouw aankoop The Healthy Teeth Foundation. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele goede doelen die zij met de verkoop van medische sokken ondersteunen. Werk jij zelf in de zorg? Dan mogen deze kledingstukken natuurlijk niet in jouw kledingkast ontbreken! Als jij iemand anders kent die in de zorgwereld werkt, dan zijn dit natuurlijk ontzettend leuke cadeaus. En natuurlijk zijn ze ook gewoon leuk om te dragen als jij geen zorgberoep hebt, want iedereen wil toch wel wat vrolijks aan zijn of haar voeten hebben! De medische sokken van medsocks zijn dan ook altijd een goed idee om te kopen, voor jezelf en voor anderen.