Management coaching

Ben jij manager, teamleider of geef je op een andere manier leiding aan een groep mensen, dan kun je zeker baat hebben bij management coaching! Leidinggeven is niet iets wat iedereen in het bloed zit, veel mensen zullen echt getraind moeten worden hierin om een succesvolle leidinggevende te zijn. En ook wie het van nature wel gemakkelijker afgaat, kan baat hebben bij tips om het nog beter te doen, om getraind te worden op dit gebied. Tijdens management coaching kun je leren:

  • hoe je beter en effectiever kunt communiceren
  • hoe je succesvoller wordt in je werk en ook succesvoller wordt gezien
  • hoe jij je targets kunt bereiken

Op die manier boek je dus veel meer resultaten en wie wil dat nu niet? Iedereen wil immers graag zo succesvol mogelijk zijn in zijn of haar werk, zoveel mogelijk positieve resultaten weten te bereiken. En als manager of teamleider houdt dit in dat jou je mensen zo goed mogelijk aan kunt sturen en kunt begeleiden in de taken die zij uit moeten voeren. En natuurlijk dat jij een goed overzicht houdt op de targets en de manier waarop deze het best bereikt kunnen worden. Goede management coaching kan jou daar zeker bij helpen.

Voor wie is management coaching?

Hierboven gaven we al kort aan wie baat zou kunnen hebben bij management coaching. Voor wie is dit nu vooral bedoeld? Zoals gezegd kun je hier altijd veel baat bij hebben, maar het is vooral zinvol voor diegenen die merken dat zij niet productief genoeg zijn, die bijvoorbeeld het gevoel hebben dat ze steeds in rondjes lopen. Het is vooral van belang voor mensen die merken dat ze er niet uithalen wat er in zou kunnen zitten. Zij kunnen tijdens de management coaching leren om hun doelen helder te krijgen en ze kunnen leren welke stappen zij moeten zetten om deze doelen te bereiken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar zaken die jou onbewust tegen kunnen houden om je doel te bereiken, zaken die jou in de weg kunnen zitten. Door die op te lossen, kun je effectiever je werk uitvoeren en succesvoller worden. Ga dus eens bij jouzelf na of jij er op dit moment alles uithaalt dat er in zit of dat je hier wel wat hulp en ondersteuning bij zou kunnen gebruiken in de vorm van management coaching.

Verschillende vormen

Als jij op zoek bent naar goede management coaching, dan kun je hiervoor uitstekend terecht bij Clarity Coaching van Titia de Vries. Zij is een van de hoogst opgeleide coaches op dit gebied in Nederland en zij beschikt over diverse accreditaties, te weten Executive Coach bij de Internationale Businessschool Ashridge Executive Education, Ashridge Coaching Adjunct en Master Coach Practitioner. Zij kan ook verschillende trajecten bieden, afhankelijk van wat jij nodig hebt en waar jij naar op zoek bent. Zo kun je bij haar terecht voor individuele trajecten, waarin de nadruk kan liggen op de persoonlijke ontwikkelingen maar ook op de ontwikkeling van de kwaliteiten die je als leidinggevende nodig hebt. Naast de management coaching, kun je bij haar ook terecht voor trainingen voor het hele team. Hierin worden conflicten gesignaleerd en opgelost, wordt er gewerkt aan een betere samenwerking en aan de ontwikkeling van het team naar een hoger niveau brengen. Om meer te weten te komen over de diverse trajecten die zij kan bieden, kun je het beste even een kijkje nemen op haar site ClarityCoaching.nl, hier vind je een overzicht van de verschillende coachtrajecten. Ben jij op zoek naar management coaching of een andere vorm van training, dan zit je hier dus goed!