Waarom een elektrische scooter?

Zoek je een nieuw voertuig, overweeg dan zeker eens de elektrische scooter! Deze heeft jou namelijk veel voordelen te bieden, zowel ten opzichte van de benzine varianten als ten opzichte van andere voertuigen. Hij is schoon, duurzaam en stil. Je kunt er gemakkelijk mee parkeren, je hebt weinig ruimte nodig op de weg en je bent er relatief weinig geld aan kwijt. De elektrische scooter is daarom voor steeds meer mensen hun eerste keus en dat is zeker niet verwonderlijk! De nadelen, nat worden als het regent en weinig ruimte voor bagage, wegen voor velen zeker niet tegen de voordelen op. Kijk dus eens of het voor jou ook een goede optie is!

Bij welke situaties past een elektrische scooter?

Als jij vaak met meerdere personen tegelijkertijd onderweg bent of als je vaak veel spullen moet vervoeren voor je werk, dan is het rijden op een elektrische scooter waarschijnlijk geen goed idee voor jou. Maar voor heel veel anderen is het juist zeer geschikt. Als je onderweg eens goed om je heen kijkt, dan zie je dat velen alleen in hun auto zitten. Dat is zonde, want auto’s nemen veel ruimte in op de weg en leiden al snel tot het ontstaan van files. Daarnaast nemen ze ook veel parkeerruimte in. Een elektrische scooter is een heel goed alternatief als je dagelijks niet meer dan 120 kilometer rijdt. Door te kiezen voor dit vervoersmiddel, verminder je de drukte op de weg en ook de parkeerdruk. Er zijn maar weinig mensen die dagelijks een langere afstand dan dit afleggen, dus dat maakt dat de elektrische scooter voor heel veel mensen echt een goede optie zou zijn. Zo ben je toch relatief snel op je plaats van bestemming, zonder dat je een dure auto hoeft aan te schaffen.

Elektrisch of benzine?

De voordelen ten opzichte van de auto zijn dus duidelijk, maar waarom nu kiezen voor een elektrische scooter en niet voor een variant die op benzine rijdt? Het voordeel van een model op benzine, is dat je hiermee langere afstanden in één keer af kunt leggen. Bovendien gaat de tank vullen aardig sneller dan het opladen van de accu. Maar er zijn ook vele nadelen:

  • benzine is duurder dan het opladen van de accu
  • voor benzine moet je speciaal naar een tankstation, opladen kan eigenlijk overal en kun je ook gewoon thuis doen
  • een benzinemotor heeft veel meer onderhoud nodig dan een elektromotor en kent vaker startproblemen
  • een elektromotor maakt geen lawaai, waardoor er minder herrie op de straten komt
  • een model op benzine stoot vervuilende en stinkende uitlaatgassen uit

Allemaal heel goede redenen dus om juist voor een elektrische scooter te kiezen! Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee, door de lagere kosten, maar ook je medeweggebruikers en de natuur. Reden genoeg dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Als je een kijkje neemt bij Fast & Furious Scooters, dan zul je zien dat er genoeg te kiezen valt aan merken en modellen! Je kunt bij hen jouw nieuwe elektrische scooter bovendien zowel kopen, als leasen!