Zweetvoeten

Nooit meer last van zweetvoeten is simpeler dan je denkt - Skystep

Heb jij last van zweetvoeten? Dat is natuurlijk een heel vervelend probleem en wel om verschillende redenen. Een eerste ergernis die het oplevert, is dat je snel last krijgt van natte sokken en daardoor ook van nattige schoenen. Dit voelt erg onaangenaam aan en kan er voor zorgen dat jouw voeten heel snel een flink stuk kouder worden. Dat is natuurlijk zeer onprettig, het voelt erg onaangenaam aan. Een tweede ergernis van zweetvoeten, is dat ze gaan stinken. En dat niet alleen, ook jouw schoenen zullen hierdoor erg onaangenaam gaan ruiken. Dit kan het erg gênant maken om in gezelschap je schoenen uit te trekken. Nu hoeft dit op zich natuurlijk niet heel vaak, maar soms zul je meemaken dat mensen niet willen dat je met schoeisel hun huis in loopt. Je kunt een dergelijke wens natuurlijk niet negeren. Ook komt het voor dat je met een groepje een weekendje weg gaat en je ‘s avonds het je gemakkelijk wilt maken, door wat op sokken rond te lopen. Heb je last van zweetvoeten, dan zul je dat echter niet zo snel doen, omdat je bang bent dat anderen last van de stank zullen hebben. Het maakt je dus erg onzeker in gezelschap en dat is vervelend.

Oorzaken van zweetvoeten

Waardoor worden zweetvoeten nu precies veroorzaakt? Dat is een belangrijke vraag om te beantwoorden voordat jij je kunt richten op het oplossen van dit probleem. Zolang je immers de oorzaak niet weet, weet je ook niet hoe je dit moet verhelpen. Wat belangrijk is om te weten, is dat iedere redelijk wat zweet verliest via de voeten, net als via de handen. Hier bevinden zich nu eenmaal de meeste zweetklieren. Maar het is natuurlijk wel zo dat sommige mensen meer zweten dan anderen en dit kan zeker invloed hebben. Maar meestal is het zo dat stinkende zweetvoeten veroorzaakt worden door bijvoorbeeld:

  • het dragen van verkeerde schoenen of sokken
  • stress of spanning
  • overmatig alcoholgebruik
  • overgewicht
  • overtollig eelt
  • lage bloedsuikerspiegel

Je ziet aan dit rijtje meteen dat er dingen zijn waar je heel eenvoudig iets aan kunt doen en dat er zaken zijn die je niet zomaar kunt veranderen of die gewoon meer tijd kosten. Wat wel gesteld kan worden, is dat het eerste punt in de meeste gevallen de oorzaak is. Is de maat niet helemaal juist, zijn schoenen en sokken van het verkeerde materiaal gemaakt of zijn ze niet goed ventilerend, dan zul je zeker last krijgen van zweetvoeten.

Totaaloplossing van Skystep

Er zijn verschillende zaken die je kunt doen om van je zweetvoeten af te komen. Zo kun je zelf verschillende maatregelen nemen, maar die zullen maar beperkt effectief zijn. Wil jij echt van dit probleem af komen, dan doe je er goed aan om te kiezen voor de totaaloplossing van Skystep. Zij bieden verschillende producten die jou kunnen helpen. Zo vind je bij hen speciale inlegzooltjes, die je in iedere schoen kunt gebruiken. Hiermee ga je zeker deels het ontstaan van stinkende zweetvoeten tegen. Andere producten die zij te bieden hebben die jou kunnen helpen, zijn een speciale voetendeodorant, een zalf en een spray. Soms zal het gebruik van slechts één van deze artikelen al voldoende soelaas bieden, in andere gevallen is een combinatie ervan de best aan te raden oplossing. Hoe het ook zij, met hun artikelen zul jij in de meeste gevallen een eind kunnen maken aan de zweetlucht en dat is natuurlijk prettig om te weten! Ervaar jij ook problemen door je zweetvoeten en wil je hier graag vanaf? Kijk dan op de website van Skystep naar de oplossingen die zij hiervoor aandragen en de producten die zij hiervoor aanbieden! Lees meer…