Audi A3 winterbanden – kiezen voor kwaliteit

We hebben een zorgelijke ontwikkeling gezien de laatste jaren op de Nederlandse wegen. Steeds meer mensen proberen geld te besparen wanneer zij op zoek gaan naar producten. Dat is uiteraard helemaal geen probleem, maar binnen de autobranche kan dit zorgen voor bijzonder grote problemen. Het kiezen van de verkeerde Audi A3 winterbanden is bijvoorbeeld een oorzaak van veel van de ongelukken op de snelweg. Goedkope Audi A3 winterbanden, het klinkt aantrekkelijk. U denkt flink wat geld te besparen door te kiezen voor een bandenmerk uit China waar u met een paar tientjes per band klaar kunt zijn. Toch is dit de duurste optie die er is. De matige kwaliteit van de banden zorgt voor minder grip, meer geluidsoverlast in de auto zelf en vooral een veel hoger brandstofverbruik. Hoewel u op dat punt al verlies gemaakt hebt met uw Audi A3 winterbanden, wordt het verlies nog groter wanneer u de banden slechts een seizoen of hoogstens twee seizoenen kunt gebruiken. Moet u volgend jaar alweer nieuwe Audi A3 winterbanden kopen, dan bent u het voordeel van de lage prijs al tweemaal verloren en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Goede Audi A3 winterbanden maken het verschil

Wanneer u op zoek gaat naar Audi A3 winterbanden, raden we u sterk aan om te kijken naar het bandenlabel op de banden zelf. De prijs is namelijk niet zo relevant wanneer u hierdoor banden koopt die een E-label hebben op het gebied van brandstofverbruik. Nog erger wordt het wanneer het E-label bij grip op nat wegdek staat, of het comfort in de auto (dit wordt uitgedrukt in decibel volume vanaf de banden, ofwel de geluidsemissie). Kijkt u tijdens het vergelijken van de banden eerst naar het bandenlabel, dan wordt het makkelijker om een sterke keuze te maken. Vindt u verschillende banden met soortgelijke labels die niet ver uit elkaar liggen, dán kunt u kijken naar de prijs. Zou iedereen dit doen, dan zou de situatie op de Nederlandse wegen er een stuk beter uitzien. Overigens is het aan te raden om de banden via een specialist te bestellen. Er zijn nog steeds websites die banden aanbieden die meer dan een jaar geleden al gemaakt zijn. Kijkt u daarom liever naar een betrouwbare partner, zoals JD Banden en Velgen (jdbandenvelgen.nl). Zo weet u zeker dat u de juiste banden hebt voor uw Audi A3 en u weet direct ook dat alles helemaal in orde is.

Het belang van uw winterbanden

Audi A3 winterbanden zijn net als alle andere winterbanden van groot belang. De Audi A3 winterbanden zijn namelijk het enige contact met het wegdek. Dat betekent dat hier veel bepaald wordt, waaronder

  • het geluidsemissieniveau,
  • de remweg
  • de wegligging

Slechtere banden, versleten banden of banden zonder bandenlabel presteren matig op dit vlak. Kiest u voor de betere merken (zoals Nokian, Dunlop en Michelin), dan weet u niet alleen zeker dat de prestaties van de banden vele malen beter zijn. U weet ook direct dat de banden veel langer meegaan, waardoor u de aankomende jaren niet eens na hoeft te denken over het kopen van nieuwe Audi A3 winterbanden. Een groot voordeel? Welnee, wanneer u denkt dat dit een voordeel is, dan hebt u te vaak gekozen voor banden die niet optimaal zijn. Geen zorgen, dat is iets wat tegenwoordig heel normaal is dankzij de slechte informatieverstrekking vanuit veel aanbieders van banden op het internet. Goede Audi A3 winterbanden zouden met gemak drie seizoenen mee moeten gaan bij gemiddeld gebruik van uw auto in Nederland.