Avontuur met een distilleerketel

Beeld je een in dat je zomervakantie hebt. Dit jaar heb je een keer geen baantje, je hebt dus alle tijd van de wereld om leuke dingen te doen met je vrienden. Je eigen biertjes stoken in de zomer, er is niks leukers dan dat. Lijkt het jou ook wat om een je eigen drankjes te stoken? Via drankstoken.nl kun je gemakkelijk een distilleerketel aanschaffen. Je kunt dit kopen maar je kunt deze ook zelf maken. Hoe moet dat dan? Lees daarover meer in dit artikel. Allereerst, een distilleerketel kopen. Het is van belang om te letten op het soort ketel dat je koopt en ook wat de werking hiervan is. Een dergelijke ketel moet best wel veel warmte verwerken. Het is daarom van belang dat deze vervaardigd is van sterk materiaal. Er bestaan speciale ketels die gemaakt zijn van roodkoper, deze kunnen in ieder geval de hitte verdragen. Onze vriendengroep heeft zelf een distilleerketel gemaakt. Niet omdat we niet wilden kopen, maar omdat we hadden gelezen dat het niet eens zo moeilijk zou zijn om er zelf een te maken. Hier begon ons avontuur!

Hoe maak je zelf een distilleerketel? 

Als je zelf drank wilt stoken dan is het natuurlijk makkelijk om zelf een distilleerketel te kopen, maar het is veel leuker om er zelf een te maken. Waar bestaat een dergelijke ketel uit?

In ieder geval de volgende onderdelen

  • Een stookketel
  • Een kolom
  • Een bocht
  • Een koeler
  • Drank stoken

De ketel kan bijvoorbeeld gemaakt worden van een oude boiler, een oud vat of een theepot. Zoals genoemd is koper een goed basis. Koper is namelijk goed te bewerken en is daarnaast ook nog eens goed geleid. 

Onze zomervakantie met de distilleerketel?

Je raadt het vast niet, maar wij hebben gekozen om de ketel zelf te maken. Normaal houden wij er wel van om iets kant en klaar te kopen, zodat we er het minste werk van hebben. Wij vonden het echter, zoals ook al aangegeven, veel leuker om zelf te ketel te maken. Wij kochten de stookketel, de kolom, bocht en koeler. We hebben op internet een heleboel instructies gezocht om te kijken hoe we de distilleerketel moesten maken. Want uiteraard, we zijn niet de handigste mensen die er rondlopen op deze wereld. Aangezien we beide geen baan hadden deze zomer besloten we om onze allereerste ketel zelf te maken. Onze groep houdt er wel van om af en toe een biertje te drinken, zeker als het mooi weer is buiten. En dat was het gelukkig ook afgelopen zomer. Doordat we zelf een eigen ketel hadden gemaakt van roodkoper konden we maandenlang onze eigen drankjes stoken. Niets is leuker dan je zelfgemaakte drank opdrinken. En wat blijkt? Het is ook nog eens een stuk goedkoper. Een baantje was hierdoor nog minder nodig dan eerst. Dat was mooi meegenomen, hierdoor konden we namelijk kijken of we hier iets mee konden doen. Onze groep is door het maken van deze ketel een stuk avontuurlijker geworden en wil eigenlijk niets anders meer drinken dan de zelfgestookte drankjes.