De perfecte oplossing: ompakken van goederen uitbesteden

In Nederland gaan er veel pakketten de weg op, naar klanten door het hele land. Cadeaupakketten worden meestal machinaal samengesteld. Hier gaan veel uren aan mensenwerk in zitten. Neem bijvoorbeeld het ompakken van goederen dat gebeurt bij Flexwerf in Hengelo (OV). Hier werken meer dan driehonderd scholieren om het ompakken van goederen in goede banen te leiden. Waarom wordt hier gekozen voor mensenwerk in plaats van machinaal ompakken? Omdat machines lang niet altijd de finesse hebben die mensenhanden wel hebben. Bovendien is er veel verschillend werk, dus is het niet mogelijk steeds opnieuw machines in te stellen. Dat zou teveel tijd kosten. Scholieren uit de omgeving nemen dus het ompakken van goederen voor hun rekening. Hiermee werken zij bij het snelste ompakbedrijf in de omgeving. Ook interesse in deze dienst? Of juist geïnteresseerd in een bijbaan bij Flexwerf? Kijk dan eens op: flexwerf.nl. Hier vindt u achtergrondinformatie over alle werkzaamheden van Flexwerf.

Belangrijk bij het ompakken van goederen

Bij het ompakken van goederen komen er producten binnen die omgepakt moeten worden. Soms kan dit in de originele verpakking, maar soms moet er ook een andere verpakking omheen komen. Dit vereist snel kunnen werken en ook netjes kunnen werken. Het is immers niet wenselijk dat de goederen die worden omgepakt beschadigd raken. Ook dit is een reden dat er niet met machines wordt gewerkt. Daarnaast moet er goed gelet worden op de samenstelling van de pakketten. Scholieren die het ompakken van goederen uitvoeren bij Flexwerf krijgen een uitgebreide instructie over de om en in te pakken spullen. Klanten van Flexwerf kunnen er dan ook vanuit gaan dat hun goederen veilig, snel en netjes omgepakt worden. Als de goederen gereed zijn voor verzending worden ze verstuurd vanuit de opslag in Hengelo. Voorbeelden van om te pakken goederen zijn bijvoorbeeld:

  • Spullen voor in Kerstpakketten
  • Spullen voor in cadeaupakketten
  • Bulkgoederen die in een stuksverpakking moeten

Fabrikanten maken doorgaans goederen die in bulk worden verkocht. Een tussenhandelaar kan gebruik maken van diverse bulkverpakkingen en daaruit bijvoorbeeld een kerstpakket samenstellen. Iedereen die wel eens een kerstpakket heeft ontvangen kan zich voorstellen dat deze goederen vanuit een bulkverpakking omgepakt moeten worden. Dit soort werk wordt dus uitgevoerd bij Flexwerf.

Flexibele bijbaan

Jongeren die op zoek zijn naar een flexibele bijbaan kunnen altijd aan de slag bij Flexwerf. Op de website staan altijd vacatures voor scholieren die ook goederen willen ompakken. Het ompakken van goederen is niet moeilijk, maar iemand moet wel een goede werkhouding hebben. Het is mogelijk zelf werktijden te bepalen bij het ompakken van goederen bij Flexwerf. Het ompakken van goederen wordt per uur betaald, zodat het niet uitmaakt hoe snel iemand ompakt. Er wordt wel verwacht dat een ompakker snel is, maar er wordt niet per collo gerekend. Sommige producten zijn nu eenmaal sneller om te pakken dan andere. Hiermee wordt ook voorkomen dat er slordig gewerkt wordt. De scholieren die bij Flexwerf aan de slag gaan kunnen zelf hun werktijden bepalen en dus ook bepalen hoeveel zij per week willen verdienen. Het is de ideale bijbaan voor jongeren en voor de klanten van Flexwerf zijn er op deze manier altijd genoeg mensen die het ompakken van goederen doen. Ook interesse in een bijbaan? Kijk dan op flexwerf.nl bij ‘vacatures’. Hier staat ook aan welke eisen iemand moet voldoen om hier aan de slag te kunnen. Enigszins in de buurt wonen van de locatie is wel handig. Zo is het mogelijk snel aan het werk te gaan.