De perfecte opnamestudio in Arnhem

De perfecte opnamestudio in ArnhemMet ons koortje zingen we er lustig op los en dat doen we tijdens repetities én tijdens de diverse optredens die we in Nederland, België en Duitsland geven en een paar jaar geleden zijn we op het idee gekomen om een keer een cd vol te zingen met de meest populaire nummers in ons repertoire. We zijn toen in eerste instantie op zoek gegaan n aar een opnamestudio in Arnhem die ons professioneel kon helpen en waar ook apparatuur aanwezig is om de juiste opnames te bieden die we nodig hadden bij het opnemen van onze cd. We zijn 9 deftige dames en houden ervan om ambitieuze projecten als dit grondig aan te pakken. Al zo’n tien jaar zingen we samen, dus die cd moest er nu echt wel komen. De opnamestudio in Arnhem hebben we gevonden in Stable Studio. Een vakkundige opnamestudio in Arnhem met alle apparatuur die we nodig hebben en waar we er absoluut zeker van zijn dat we te maken hebben met professionaliteit en vakmanschap. We zijn dan wel een amateurkoor, maar onze standaarden liggen hoog, dus we moeten er wel van op aankunnen dat de opnames goed gebeuren. De eerste keer dat we aan de slag gingen bij deze opnamestudio in Arnhem was voor ons zo’n genot, dat we hier nu vaker terecht zijn gekomen.

De fantastische apparatuur in deze opnamestudio in Arnhem

We hebben natuurlijk afspraken gemaakt met de oprichter Roel Toering van Stable Studio en hij heeft al ruim 45 jaar ervaring in het vak. Dat is in alles terug te merken. Bij de opname kunnen we gebruik maken van:

  • De opnameruimte in de studio
  • De recorders
  • De mengtafel
  • Microfoons
  • Diverse andere apparatuur

Instrumenten hadden we zelf al wel meegenomen voor de muzikale begeleiding en dat hoefden we gelukkig niet zelf te doen, zodat wij ons konden richten op het inzingen van de nummers. Dit heeft ons zo enorm veel plezier gebracht. En dat doet het keer op keer. Toen we vorig jaar besloten hebben om een kerst-cd op te nemen hadden we er al helemaal plezier in hoe we dit in de opnamestudio in Arnhem zouden aanpakken. We hebben dit daar ter plekke ook een keer overlegd en toen begon het al helemaal te bruisen. We begonnen al zingend kerstliederen te selecteren en hebben eerst een mooie sessie gedaan, waarbij we de opnamestudio in Arnhem hadden afgehuurd om gewoon eens proefopnamen te maken en te zien wat het mooiste overkwam bij wat wij voor ogen hadden voor onze kerst-cd. Dit is zo leuk om te doen.

Het opnemen van kerstliederen met ons koor

Tijdens de sessie in de opnamestudio in Arnhem was de sfeer fantastisch. We waren natuurlijk tijdig begonnen en kerst lag nog ver voor ons, maar door al wat versiering op te hangen en ons in kerstsferen aan te kleden, kwamen we vanzelf ook al in de stemming. Tegen de tijd dat we bij ons derde nummer waren aangekomen waren we volledig in de kerstsferen en gingen de eerste proefopnames als vanzelf. We hebben diverse liederen ingezongen die dag, waarbij het heel prettig is om te merken wat wel en wat niet werkt. Sommige nummers komen opgenomen toch net even wat anders over en we begrepen nu ook waarom professionele artiesten altijd een demo opnemen, want dan kun je toch na een paar keer luisteren of een nummer passend is en of er nog zaken anders zouden moeten, of iemand anders in het koor beter een bepaald deel van het lied voor rekening kan nemen. Het is fantastisch dat we ook hiervoor bij Stable Studio in Arnhem terecht kunnen.