Een incassobureau inschakelen

Sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen loodgietersbedrijf. Ik werkte vroeger voor een baas, maar in de crisisjaren was er erg weinig werk en ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Mijn baas zei altijd dat ik een van zijn beste medewerkers was en ontsloeg mij pas toen hij niet meer anders kon. Voor mij had hij al verschillende mensen ontslagen en ik zag bij de laatste drie. Ik vond het jammer en vervelend dat ik ontslagen werd. Er was toen heel weinig werk en het was lastig om nieuw werk te vinden, veel bedrijven hadden namelijk dezelfde problemen. Ik besloot toen om mijn eigen bedrijf te starten. Ik kende veel particulieren die klussen hadden, dus het leek mij logisch om dit te gaan doen. Het was in die tijd niet gemakkelijk om nieuwe klussen te vinden, maar ik overleefde en gelukkig ging het langzaam steeds beter. Tegenwoordig heb ik veel werk en ik heb een aantal mensen aangenomen. Ik vind het leuker om met een team te werken dan alleen en ik verdien extra aan mijn personeel. Met mijn bedrijf gaat het nu erg goed en achteraf gezien was het niet slecht dat ik ontslagen was. Het hebben van een bedrijf zorgt er voor dat ik veel andere taken heb en dat is niet altijd prettig. Een van de vervelende punten zijn dat niet alle klanten betalen. We laten klanten altijd een gedeelte van te voren betalen en daarna sturen we nog minimaal een rekening na. Er zijn klanten die erg laat betalen en zelfs klanten die niet betalen. Mijn vriendin vertelde me dat ik een incassobureau moest inschakelen voor niet betalende klanten. Ik weet dat ik veel tijd kwijt ben aan klanten die niet betalen en natuurlijk ook veel geld, het leek mij ook het beste om een incassobureau te gebruiken.   

Online een incassobureau gevonden

Ik had nog nooit een incassobureau gebruikt en eerlijk gezegd wist ik niet precies hoe ze te werk gaan. Ik had van te voren nagedacht over mijn wensen en had ze opgeschreven. Ik wilde graag het liefste zo min mogelijk kwijt zijn per klant, zodat ik nog wat kon verdienen aan de opdracht. Ik vond het belangrijk dat klanten nog een kans kregen om te betalen, zonder dat ze onder grote druk werden gezet. Ik wilde graag duidelijk hebben hoe de betalingen er voor staat en ik wilde graag werken met een incassobureau met veel ervaring. Online zocht ik naar bedrijven die aan mijn wensen voldeden, of hierbij in de buurt kwamen. Ik vond de website credifin-nederland.nl van CrediFin Nederland en dit bedrijf voldeed gelukkig aan al mijn wensen. Ik zag op de website van dit incassobureau dat ik alleen kosten had als de klant de rekening zou betalen. Via hun website kon ik een account maken, waarmee ik een overzicht krijg van de status van alle opdrachten. Ik kon als test een opdracht gratis opsturen, om het bedrijf te testen en besloot om dit te doen.

Veel klanten betalen

De eerste test bij het incassobureau verliep erg goed, waardoor ik besloot om daarna met ze samen te werken. Ik vind hun systeem erg gemakkelijk en ik kan gemakkelijk nieuwe opdrachten opsturen. Veel klanten betalen na een waarschuwing van het CrediFin Nederland. Een aantal opdrachten staan nog open, maar het mogelijk dat klanten dit alsnog betalen. Ik ben erg blij met CrediFin Nederland als incassobureau.

  • Ik betaal alleen als een klant betaalt
  • Hun systeem is erg gemakkelijk te gebruiken en overzichtelijk
  • Klanten krijgen eerst nog een brief met een waarschuwing 
  • Veel klanten betalen na een waarschuwing