Een mooie promotiefilm laten maken

Ik heb een jaar geleden besloten om met het geld wat ik had gespaard mijn droom om een eigen bedrijf te beginnen waar te maken. Ik ben docent beeldende kunst op een middelbare school, inmiddels werk ik al tien jaar op dezelfde school. Ik heb altijd al veel interesse gehad in de kunsten, met name beeldende kunst. Als kind tekende ik erg veel, en in mijn tienertijd was dat niet anders. Daarom besloot ik naar de kunstacademie te gaan. Ik had alleen voor de opleiding restauratie en decoratie gekozen, iets waar je in Nederland weinig mee kan en ook in het buitenland is het erg moeilijk om werk te vinden. Daarom besloot ik te gaan doceren. Hoewel ik daar geen moeite mee had voelde het toch alsof ik mijn hobby om zelf dingen te maken aan de kant moest zetten. Ik heb in die tijd overwogen om een eigen bedrijf te beginnen en zelf kaarten en eigen kunstwerken te gaan verkopen. Ik zag het al helemaal voor me, een galerij vol met mijn kunstwerken! Maar het was geen realistisch beeld. Het was financieel gezien een te groot risico om in die tijd die stap te zetten. Inmiddels ben ik echter getrouwd, en heb ik redelijk wat spaargeld. Het werd tijd om mijn droom uit te laten komen. Dat was dus een jaar geleden. In de beginfase ging het vooral over nadenken waar ik voor sta en wat ik het leukste vind om te doen. Maar er zit natuurlijk ook een marketingaspect aan vast. Daar ben ik wat minder goed in. Ik begon mijn bedrijf op te bouwen op Instagram, een grote aanrader voor iedereen, en na een paar maanden had ik mijn eigen website. Omdat ik vaak vrij serieuze dingen schilder en maak, wilde ik dat mijn website een professionele indruk maakte. Ik wilde dat je gelijk kon zien waar ik voor stond, wat mijn verhaal was. Daarvoor heb ik een goede websitemaker ingehuurd, maar ik wilde ook per se een promotiefilm laten maken.

De beste plek om een promotiefilm te laten maken

Ik ben natuurlijk visueel ingesteld en ik denk dat de mensen die mijn werk mooi vinden dat ook zijn, vandaar. Ik ging op internet op zoek naar iemand die dat voor mij kon maar eerlijk gezegd viel het aanbod me wat tegen. Desondanks wilde ik wel een promotiefilm laten maken. Ik zocht verder en op een gegeven moment kwam ik deze website tegen: joostpleune.nl. Alleen al aan het ontwerp van de website kon ik zien dat Joost Pleune van Joost Pleune Story Films een goed oog had. De website was te mooi om links te laten liggen. Daarnaast sprak de beschrijving mij erg aan. Positieve punten:

  • Inhoudelijk kan je vertelt worden wat wel niet werkt.
  • Erg betaalbaar.
  • Je kunt ook een promotiefilm met voice-over laten maken.

Een topfilm

Ik heb inmiddels een promotiefilm laten maken voor mijn website, wat betekent dat mijn site bijna live kan gaan. Als beginnend bedrijf weet ik hoe lastig het is om in de spotlight te komen. Daarom wilde ik mijn goede ervaring even delen. Ik ga voor bepaalde producten die ik ga verkopen ook een promotiefilm laten maken bij Joost Pleune Story Films, zo goed was mijn ervaring. Ik raad het iedereen aan om hier een promotiefilm te laten maken. Ik heb een aantal familieleden ook doorverwezen naar Joost Pleune om een promotiefilm te laten maken. Ik ben heel erg blij dat ik nu een stap verder ben in het opbouwen van mijn bedrijf, en dat mijn website nu de professionele uitstraling heeft die ik nastreefde. Bedankt!