Goedkoper tanken? Volg deze tips

Een auto slurpt benzine, LPG en diesel. En dan hebben we het niet eens over de andere autokosten, zoals een autoverzekering en de jaarlijkse APK-keuring. Tijd om voortaan goedkoper te tanken!

De 6 beste tips om goedkoop te tanken

Tip 1: Tank niet in de stad

Woon je in een dorp? Dan heb je geluk, want tanken in een dorp is meestal veel goedkoper dan in de stad. Nog een manier om geld te besparen, is door te tanken bij een onbemand tankstation. Bij een bemand tankstation ben je zo €0,15 meer per liter kwijt. Vermijd ook tankstations langs de snelweg om niet te schrikken van de benzine, diesel en LPG prijzen.

Tip 2: Zoek het goedkoopste tankstation in de buurt

Door een beetje speurwerk weet je zo waar het goedkoopste tankstation in de buurt is. Houd de prijzen van de tankstations in de buurt goed in de gaten en download de app Jip. Deze app wijst je naar het goedkoopste tankstation in de buurt en houdt de actuele benzineprijzen in de gaten. Handig!

Tip 3: Leg je auto onder de loep

Eens in de zoveel tijd is het slim om je auto onder de loep te leggen. Je gaat hierdoor niet goedkoper tanken, maar wel minder. En dat is net zo belangrijk om geld te besparen. Controleer of de banden de juiste bandenspanning hebben. Hier kun je zo’n 2% tot 5% brandstof mee besparen. Gebruik de airco alleen als het bloedheet is en maak gretig gebruik van de cruise-control. Vervang ook op tijd de luchtfilters van je auto en check regelmatig of de motor goed is afgesteld.

Tip 4: Tank als het even kan op zaterdag

Misschien kun je het niet helemaal plannen, maar tank als het even kan op zaterdag. Op deze dag stunten veel tankstations met hun prijzen, waardoor je vaak voor een prikkie kunt tanken. Op maandag kun je de tank beter niet vullen, dan ben je bijna altijd meer kwijt dan de rest van de week.

Tip 5: Zoek het over de grens

Brandstof is in Duitsland vaak goedkoper dan in Nederland. Niet gek dat veel mensen een dagje Duitsland combineren met een bezoek aan een tankstation. Goed om te weten: langs de Autobahn zijn tankstations duurder dan in dorpen. Hoe verder je over de grens van Nederland bent, hoe goedkoper je ook tankt. Reken wel even uit of je écht geld bespaart als je in Duitsland tankt. Het moet wel opwegen tegen de benzine die je verbruikt onderweg naar onze oosterburen.

Nog meer geld besparen? Sluit een verzekering af bij InShared

Met een autoverzekering van InShared ben je niet alleen goed verzekerd, maar ook voordelig. Je auto verzekeren hoeft dus echt niet duur te zijn.