Kunststof leidingsystemen

Moeten er binnen jouw bedrijf veel vloeistoffen vervoerd worden, dan is het raadzaam om hiervoor kunststof leidingsystemen aan te laten leggen. In het verleden werd er voor leidingen vaak gebruik gemaakt van staal, RVS of ander metaal. Maar het is gebleken dat dit niet zulke veilige opties zijn als altijd gedacht werd. Deze materialen blijken namelijk aan slijtage onderhevig te zijn en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen als er gewerkt wordt met bijvoorbeeld chemicaliën. Je wilt natuurlijk te allen tijde voorkomen dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en daarom is het gebruik van kunststof leidingsystemen echt aan te raden. Dit materiaal heeft verschillende voordelen, waardoor het steeds vaker toegepast wordt, te weten:

  • een lange levensduur
  • een hoge chemische resistentie
  • hoge mate van flexibiliteit
  • een licht gewicht
  • een grote slagvastheid

Al deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat dit materiaal voor het aanleggen van een leidingsysteem steeds populairder is geworden. Helemaal omdat het hele systeem ook nog eens zeer onderhoudsarm is, aangezien er geen corrosie plaatsvindt. Zowel voor toepassingen boven de grond, als voor toepassingen diep onder de grond. Als jij binnen jouw bedrijf ook met leidingen werkt en deze zijn nog van metaal of je wilt alles nieuw aan laten leggen, dan is het dus echt aan te raden om te kiezen voor kunststof leidingsystemen!

Verschillende soorten kunststof leidingsystemen

Er zijn verschillende soorten kunststof leidingsystemen te krijgen, afhankelijk van de manier waarop jij deze wilt gaan gebruiken. Je kunt een dergelijk systeem bijvoorbeeld gebruiken voor het vervoeren van chemische stoffen, maar ook voor water. Ook kan het zijn dat je het toe wilt passen voor industriële procesafzuiging. Voor iedere toepassing is er een geschikt soort leiding te vinden, zodat je ervoor kunt zorgen dat het precies past bij jouw specifieke situatie. Wil jij kunststof leidingsystemen aanleggen voor het vervoeren van water, dan kun je bijvoorbeeld volstaan met enkelwandige buizen. Water is immers niet schadelijk en bij een ongeluk of een lek kunnen zich er dan ook geen gevaarlijke situaties voordoen. Dit ligt natuurlijk anders bij chemicaliën, als deze ontsnappen kunnen er vaak juist zeer gevaarlijke situaties ontstaan. In dat geval is het dan ook het best om te kiezen voor een dubbelwandig systeem, zodat je een extra veiligheidslaag inbouwt en de kans op ongelukken zo klein mogelijk maakt. Niet alleen wat betreft de dikte of gelaagdheid bestaat er verschil, kunststof leidingsystemen zijn ook nog in verschillende maten verkrijgbaar, afhankelijk van de hoeveelheid die er per keer door moet stromen.

Druk van binnenuit

Een voordeel van kunststof leidingsystemen is ook dat deze bestand zijn tegen druk van binnenuit. Dat maakt dat ze ook geschikt zijn als gebruik voor procesafzuiging en voor drukleidingen. Met andere woorden, ze zijn dus eigenlijk voor heel veel verschillende situaties echt uitstekend geschikt om te gebruiken. Heb jij hier interesse in voor jouw eigen bedrijf, dan kun je hiervoor terecht bij Mosman, een echte specialist op het gebied van dergelijke leidingen! Op Mosman.eu kun je veel informatie lezen over de kunststof leidingsystemen die zij kunnen leveren en bij jou aan kunnen leggen. Hun gecertificeerde engineers en installateurs geven jou graag meer informatie over de mogelijkheden van het systeem dat zij voor jou aan kunnen leggen. Wat in ieder geval zeker is, is dat je met hun materialen helemaal goed zit als het aankomt op milieu en veiligheid. Bovendien maken zij ieder leidingsysteem altijd helemaal op maat, zodat het perfect past bij jouw specifieke situatie. Zijn jouw leidingen verouderd of laat jij een volkomen nieuwe bedrijfslocatie bouwen, dan zijn de kunststof leidingsystemen van Mosman dus echt aan te raden om voor te kiezen! Lees meer…