Landschapsfotografie

Als het gaat over landschapsfotografie, dan hebben de meeste mensen hier wel een beeld bij. Het gaat dan in de meeste gevallen om foto’s van landschappen in het buitengebied. Een vergezicht in de polders bijvoorbeeld of een mooi beeld van de bossen. Of wat dacht je van een dorp in de verte tussen de groene weiden? Het valt hier allemaal onder. Dit is echter niet het enige type fotografie dat er bestaat, er zijn naast landschapsfotografie nog veel meer verschillende soorten te onderscheiden. Je kunt dan denken een portretfotografie, maar ook aan het wat minder bekende architectuurfotografie. Bij die laatste gaat het om afbeeldingen van het stedelijke gebied. Dit kan een specifiek gebouw zijn, maar ook bijvoorbeeld gewoon een straatbeeld. Er kan dan zowel aan oude, als aan moderne architectuur gedacht worden. Er zijn dus heel veel verschillende fotografiesoorten te onderscheiden en iedere fotograaf heeft ook zo zijn of haar eigen voorkeur voor het vastleggen van bepaalde zaken op de gevoelige plaat. Zo werken sommigen het liefst met landschapsfotografie, omdat ze dan niet met mensen of dieren te maken hebben en in rust kunnen werken. Anderen kiezen liever voor de levendigheid van de stad of maken graag portretten van mens of dier.

Landschapsfotografie gebruiken

Soms is het zo dat jij zelf behoefte hebt aan beeldmateriaal dat valt onder landschapsfotografie. Je kunt dan denken aan een afbeelding voor een nieuwsbrief van jouw stichting of een mooi plaatje bij een informatief stuk op jouw website. Je kunt hier dan zelf voor proberen te zorgen, maar ondanks dat we tegenwoordig allemaal over relatief goede camera’s beschikken, valt het toch nog niet mee om echt een mooie plaat te schieten. Als je een mooi resultaat wilt hebben, dan kun je beter een professional op het gebied van landschapsfotografie inschakelen. Dit klinkt meteen alsof het heel veel geld gaat kosten, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Er zijn namelijk fotografen, zoals de professionals van Boven het Maaiveld Fotografie, die hun fotomateriaal aanbieden via een beeldbank. Dit betekent dat jij hier zelf geschikt materiaal uit kunt kiezen, waar je vervolgend een scherp tarief voor betaalt. Nadeel is dat je niet het alleenrecht hebt op gebruik van de specifieke foto die je hebt gekozen. Zij bieden hun stockfoto’s bovendien ook alleen aan voor niet-commercieel gebruik. Heb jij voor commercieel gebruik landschapsfotografie nodig, dan bieden zij andere opties aan.

Diverse soorten foto’s

In principe werkt het echt heel eenvoudig om bij Boven het Maailveld Fotografie jouw afbeeldingen op het gebied van landschapsfotografie te krijgen. Je kunt namelijk gewoon op het website BovenhetMaaiveldfotografie.nl zoeken in het beeldmateriaal en daar je keus uit maken. Dit kun je vervolgens bij hen aanvragen. De tarieven hiervoor liggen van tevoren vast en zijn daardoor altijd duidelijk. Heb jij heel specifieke wensen? Dan kun je altijd even contact met hen opnemen, mogelijk kunnen zij dan een specifiek beeld voor jou schieten, dat zij vervolgens ook via hun beeldbank aanbieden aan andere gebruikers. Je kunt bij hen bovendien niet alleen terecht voor landschapsfotografie, maar ook voor foto’s van bijvoorbeeld:

  • havens
  • steden
  • vervoer
  • leren en werken
  • wonen

Zij bieden dus echt een grote diversiteit aan beeldmateriaal. Wil jij een foto van hen exclusief gebruiken of wil je deze gebruiken voor commerciële doeleinden? Neem dan gerust eens contact met hen op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. Zij geven jou hier graag meer informatie over en werken graag met jou samen om dat beeldmateriaal te creëren dat jij nodig hebt! Voor goede landschapsfotografie, architectuurfotografie of stadsfotografie is Boven het Maaiveld dus een uitstekende keus!