U bent op zoek naar een praktijk voor acupunctuur in Alkmaar?

Als u specifiek op zoek bent naar een praktijk voor acupunctuur in Alkmaar dan zou u eens een kijkje kunnen nemen op de website AcupuncturistenOverzicht.nl. Daar hebben ze namelijk een overzicht staan van enkel professionele acupuncturisten, waaronder een in Alkmaar. Ruben Imming is al jaren actief in zijn eigen praktijk voor acupunctuur in Alkmaar, en helpt je graag met een behandeling op maat, wat de klacht ook is. Acupunctuur is namelijk heel breed in te zetten en kan helpen bij ontzettend veel klachten en symptomen. Wat je vaak ziek is dat mensen in de reguliere gezondheidszorg van het kastje naar de muur worden gestuurd, en dankzij acupunctuur eindelijk een verlichting van symptomen ervaren. Dit is heel gemakkelijk uit te leggen. De naaldjes die gebruikt worden tijdens Rubens behandeling acupunctuur in Alkmaar worden namelijk geprikt op zeer specifieke punten. Deze punten corresponderen met je meridianen en kunnen zowel de energie die door deze meridiaan stroomt afremmen als versterken. Dat is heel simpel gezegd de theorie achter acupunctuur. Deze Oosterse geneeswijze gaat er vanuit dat veel klachten kunnen ontstaan door een onbalans in de doorstroming van de energie in je meridianen. Door deze onbalans door het prikken op specifieke punten op te heffen kan je lichaam zichzelf weer herstellen. Alle organen en weefsels krijgen immers weer de juiste hoeveelheid energie. Het zijn dus niet de naaldjes zelf die je van je klachten afhelpen, zij herstellen puur de balans in je meridianenstelsel. Maar doordat de energie weer vrijelijk door je lichaam stroomt kan het zichzelf herstellen.

Met welke klachten naar de acupunctuur in Alkmaar?

Je kunt met een zeer breed scala aan klachten bij de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar terecht, zoals:

  • Huidklachten zoals acne en psoriasis
  • Chronische stressklachten of zelfs een burnout/depressie
  • Uiteenlopende pijnklachten, zoals rugpijn, nekpijn, knieklachten
  • Diverse ontstekingsklachten
  • Emotionele klachten zoals nervositeit
  • Slecht slapen

In eerste instantie lijken al deze klachten en symptomen maar weinig met elkaar te maken te hebben. De oorzaak ervan kan echter bij allemaal liggen in een onbalans in de doorstroming van energie in je meridianen. Daarom helpt acupunctuur bij zoveel verschillende klachten. En daarom kan je huisarts je niet verder helpen als er ogenschijnlijk geen oorzaak is voor jouw klachten. Hij kan immers je meridianen niet doormeten zoals Ruben dat in zijn praktijk voor acupunctuur in Alkmaar doet. 

Acupunctuur voor onbegrepen klachten

In zijn praktijk voor acupunctuur in Alkmaar verwelkomt Ruben als acupuncturist heel graag mensen met onbegrepen klachten, oftewel klachten waar de huisarts geen antwoord op heeft. Deze mensen is vaak verteld dat ze met hun klacht moeten leren leven, simpelweg omdat er in het reguliere circuit geen oorzaak voor wordt gevonden. Acupunctuur kan echter in veel van deze gevallen verlichting en vaal zelfs genezing bieden. Dus loop jij al een poos rond met pijnklachten die niet overgaan? Of ervaar je veel stress, slaapproblemen of angstklachten? Of je klacht nu fysiek of mentaal lijkt, de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar kan je waarschijnlijk helpen. Deze bijzondere Oosterse geneeswijze bekijkt jouw lichaam als één geheel, en is erop gericht de balans in je lijf te herstellen. En dan kan het zomaar zo zijn dat die vage klacht waar je al een poosje mee loopt vele malen minder wordt. Probeer het eens!