Alles wat je moet weten over dubbel glas!

Wil je glas bestellen als particulier of voor je bedrijf? Glas Webwinkel is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Glas webwinkel is gespecialiseerd in allerlei soorten glas en heeft uiterst topkwaliteit en een uitstekende service. Glaswebwinkel.nl levert glas voor spiegels in de badkamer tot gehard glas in de douche, voor HR glas om uw woning te isoleren of voor dubbel glas om uw wooncomfort te vergroten en wat ook nog besparing op gaat leveren. Maar wat is dubbel glas precies? 

Verschillende soorten dubbel glas

Dubbel glas, een modern huis kan eigenlijk tegenwoordig niet meer zonder. Maar, wat is dubbel glas nou precies? Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasplaten. Tussen de glasplaten zit een laag die een isolerende werking heeft, om deze reden wordt dubbel glas ook wel eens isolatie glas genoemd. Bij standaard dubbele beglazing zit er tussen de twee glasplaten een laagje lucht. Bij HR behuizing, dit staat voor hoogrendement beglazing, is dat een laag edelgas. Dit edelgas isoleert beter dan lucht waardoor HR glas een hogere isolatiewaarde heeft. Dubbel glas kent diverse varianten. Zo bestaat er een standaard dubbel glas, dit is vanaf 1995 op grote schaal toegepast in nieuwbouwwoningen. Een relatief nieuwe ontwikkeling in dubbel glas is echter het eerder genoemde HR glas. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen aangegeven met plusjes. Des te meer plusjes, des te hoger de isolatiewaarde. Momenteel is HR++ glas de meest gekozen variant. Dit komt door de hoge isolatiewaarde en de betaalbare prijs. HR+++ glas is in verhouding wel een stuk duurder terwijl de isolatie ten opzichte van HR++ glas beperkt is. Overigens bestaat HR+++ uit drie dubbel glas in plaats van gewoon dubbel glas. 

De voordelen van dubbel glas

Wanneer je dubbel glas overweegt begrijp ik dat het van belang is dat je weet wat de voordelen hiervan zijn. De drie grootste voordelen van dubbel glas is:

  • De energiekosten dalen drastisch. Dubbel gas houdt namelijk de warmte binnen, waardoor je minder hoeft te stoken. Zo bespaar je met HR++ tot wel 260 euro per jaar. Het prijsverschil heb je hierdoor na ongeveer 2,5 jaar al weer terugverdiend. 
  • Het wooncomfort stijgt. Met dubbel glas woon je een stuk rustiger. Dubbel glas is namelijk zo ontworpen dat het geluidswerend is, dit is natuurlijk ideaal als je in de buurt van een snelweg woont of in een drukke buurt. Daarnaast heb je in de winter ook geen last van die irritante tochtende ramen en een woonkamer dat als de noordpool aanvoelt. 
  • Dubbel glas werkt inbraakwerend. Het komt dus niet alleen de isolatie ten goede, ook voel je je meteen veiliger als je dubbel glas in je ramen hebt zitten. Dubbel glas is namelijk tot vijf keer steviger dan enkel glas waardoor inbrekers veel meer moeite hebben en moeite moeten doen om door het glas heen te komen. Daarnaast maakt dubbel glas ook veel meer geluid wanneer het breekt, dit schrikt de inbrekers natuurlijk af. Houdt dus ongewenste bezoekers buiten en kies bewust voor dubbel glas van Glas webwinkel. 

Bestel nu dubbel glas bij Glas webwinkel en het wordt binnen 10 tot 15 dagen geleverd!