Kantoorruimte inrichten met whiteboardverf

Kantoorruimte inrichten met whiteboardverfVorige maand ben ik met een vriend een collectief begonnen voor grafische vormgevers. We werken samen met een aantal anderen in een kantoorpand in het centrum van Utrecht. We hebben dat kantoorpand via via kunnen krijgen en betalen er een schappelijke prijs voor. Daarom konden we ons ook wat leuke dingen veroorloven voor de inrichting. Als je een creatief beroep uitoefent zoals wij doen heb je wel een inspirerende omgeving nodig. We besloten onze ideeën uit te werken op papier, maar we kwamen al snel tot de ontdekking dat we veel liever op een whiteboard werkten. Toen we online naar whiteboards gingen kijken bleek dat een groot whiteboard al snel in de honderden euro’s loopt. Zoveel geld hebben we niet, maar na verder zoeken kwamen we uit op whiteboardverf. Dat is de perfecte oplossing. We hebben grote muren in ons pand die we willen gebruiken als inspiratiewand. We hebben de verf online besteld via https://www.magneet-verf.nl/whiteboardverf en we gebruiken de wanden nu sinds een week. We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten dus we hebben eerst een klein stuk geverfd met de whiteboardverf, maar het bleek heel goed te werken. Na een avond flink door schilderen hadden we beide wanden af. Onze vrienden waren verrast over het resultaat. Inmiddels staan er al talloze ideeën en potentiële klanten op de muur. Als ze bij ons langskomen vinden ze het altijd heel gaaf staan. Bovendien gaat zo’n wand beschilderd met whiteboardverf lang mee. Dat is voor ons handig, want we hopen hier nog wel een tijd te zitten en succes te behalen met onze nieuwe onderneming.

Whiteboardverf aanbrengen

Whiteboardverf aanbrengen is heel gemakkelijk en werkt eigenlijk precies hetzelfde als het aanbrengen van gewone verf. Je moet natuurlijk de boel goed afplakken en zorgen dat je geen whiteboardverf knoeit op meubels en dergelijke. Maar het aanbrengen zelf is geen vervelende klus en na één laag heb je al een muur bedekt met whiteboardverf. Wij hadden voor twee wanden genoeg aan een verpakking van 1 liter witte verf, maar onze wanden zijn ook niet zo groot. Je hebt ook nog uitvoeringen in:

  • Transparante whiteboardverf
  • 0,5 liter verf

We hebben de website nog even geraadpleegd voor we de verf hebben aangebracht, en ik kan ook aanraden de instructies op de verpakking nog even door te nemen, maar verder kun je gewoon je gang gaan. Wij zijn allemaal niet erg handig, maar wij hebben de klus ook kunnen klaren en genieten nu van ons mooie kantoor. Ik werk graag op onze whiteboardmuur. Het is een makkelijk om iets te noteren en vervolgens weer uit te vegen. Dat is toch de kracht van een whiteboard. Bovendien bespaart het ons veel papier en verloopt je denkproces beter als je gebruik maakt van een pen en een whiteboard. 

Verf online bestellen

Tegenwoordig hoef je lang niet altijd meer naar een bouwmarkt voor verf. De rest van onze muren hebben we met andere verf dan whiteboardverf geschilderd. Deze verf hadden we ook niet in een traditionele kluswinkel kunnen kopen, daarvoor moet je dus online je verf bestellen. De andere muren wilden we verven met een duurzame, biologisch afbreekbare verf. Die zijn tegenwoordig ook te bestellen via het internet. Alles wat je nodig hebt om een creatieve kantoorruimte te creëren kun je wel online vinden. Het is dus zeker de moeite waard eens wat inspiratie op te doen voor je aan de slag gaat. Voor goede verf om whiteboards mee te creëren moet je in elk geval hier zijn: magneet-verf.