Trends onder de kerstpakketten

Er zijn elk jaar opnieuw trends te vinden, of het nu om mode gaat of om kerstpakketten. Wie in loondienst werkt, kan vaak in de decembermaand een kerstpakket van zijn baas verwachten. Het is een blijk van waardering voor het werk van het afgelopen jaar en een prettige afsluiter. Want wat is er nu leuker dan een pakket uitpakken? Wat zijn nou trends op het gebied van kerstpakketten die elk jaar terugkeren?

  • Luxe
  • Goede doelen
  • Het oog wil ook wat

Luxe is iets wat terug blijft keren. Het is natuurlijk heerlijk om een doos met diverse lekkere dingen uit te pakken, maar het is ook wel erg prettig om verwend te worden. Een luxe uitstraling geeft je meteen het idee gewaardeerd te worden. Toch zijn er ook elk jaar opnieuw de traditionele pakketten die gewild blijven. Tevens is het aanbod in die kerstpakketten jaarlijks verschillend, al zijn de thema’s van die pakketten dan onveranderd. Goede doelen worden steeds vaker gebruikt als intentie voor het aanbieden van pakketten. Bijvoorbeeld in de vorm van een bedrag dat per aangekocht pakket naar een goed doel overgemaakt wordt. Of een algehele donatie van je “kerstpakket” naar een goed doel. Iets wat eigenlijk altijd terug blijft keren bij de kerstpakketten is het feit dat het oog ook wel iets wil. Een mooi pakket wordt nog altijd gewaardeerd, in combinatie met luxe is dat natuurlijk meteen een geweldige combinatie. Het zijn in veel gevallen de wat duurdere pakketten die dit alles bezitten. Maar wordt niet ongerust, ook als je een wat kleiner budget hebt voor de kerstpakketten van je medewerkers, zijn er genoeg opties om je medewerkers zich gewaardeerd te laten voelen.

Kerstpakketten, wat zijn de alternatieven?

Er zijn steeds meer mensen die eigenlijk liever geen kerstpakketten meer zouden willen krijgen. Dit omdat er veel items inzitten die ze niet gebruiken, of simpelweg omdat ze liever een bonus zouden krijgen van hun baas. Ook zijn er vaak klachten over de inhoud van een pakket. Je zal altijd zien dat wanneer je geen vlees eet het pakket vol zit met lekkere paté en andere zaken die je niet eet. Of wanneer je geen alcohol drinkt, dat er een aantal mooie flessen wijn inzitten. Het is niet goed of nooit goed. Dat is een reden waarom veel bazen steeds vaker overstappen naar pakketten die de medewerkers zelf online kunnen samenstellen. Je krijgt dan een code waarna je zelf kunt bepalen wat je wilt hebben. Het is wellicht prettig, maar het neemt het hele idee van de kerstpakketten een beetje weg. Want juist die doos openmaken met de hele familie erbij, is iets wat nostalgisch genoemd kan worden zo onderhand.  

Wil jij nog een kerstpakket?

Bij Kerstpakketten XL is er geen twijfel over mogelijk, natuurlijk willen ze allemaal een kerstpakket. Maar wat wil jij? Wil jij nog de spanning van een traditioneel pakket uitpakken of vind je het een traditie die eigenlijk verouderd is? Wat je ook wilt of kiest, en of je nu baas of werknemer bent: de blijk van waardering die uit een kerstpakket of andere bonussen naar voren komt, draagt bij aan de feeststemming van de maand december. Wie bij Kerstpakketten XL (kerstpakkettenxl.nl) gaat kijken, zal zien dat er echt hele leuke pakketten te krijgen zijn voor hele leuke prijzen. Of je je medewerkers deze nu zelf samen laat stellen, of iets voor ze uitzoekt – kerstpakketten horen bij de maand december, en mochten er producten in de pakketten zitten die je zelf niet kunt of wilt eten of drinken? Wel, dan geef je deze toch weg, dan draag je zelf ook bij aan het kerstgevoel.